søndag 26. februar 2012

Stueren totalitarisme

VG, 6. mars 2012

I Norge regnes vanligvis nazismen som den ultimate ondskapen, kanskje mye fordi en del av oss har opplevd den på kroppen. Men dersom man tar historiske data i betraktning, bør kommunismen likestilles med nazismen. Kommunismen har høy grad av relevans for nordmenn, når Frank Aarebrots meningsmåling fra 2009 viser at 1 av 19 [1 av 14 i 2012] journalister stemmer Rødt. Dette innebærer at deres fiendebilder er med på å prege nyhetsbildet, debattene og avisenes politiske profil.

Historien om kommunismen er historien om et eneste langt blodbad, der nedslakting og utsulting er de to foretrukne strategiene. Stalin, Mao og Pol Pot henrettet millionvis. Selv i sin mykeste form, som i Cuba, er kommunismen ikke bare diktatorisk, men totalitær. Ettpartistaten er normen. Det har aldri eksistert et kommunistisk demokrati, annet enn i navnet. Totalt sett har kommunismen drept mellom 85 og 100 millioner mennesker.

At denne totalitarismen er stueren er noe av et mysterium. På tidlig 70-tall, før Pol Pots folkemord, kunne folk lett tilgis for deres naivitet og uvitenhet. Men tatt i betraktning de overveldende bevisene man nå besitter på at det sosiale prosjektet har slått feil, må kommunismen betraktes som det den er: En totalitær og voldelig ideologi.

Gøran Hoff Mikkelsen, Nesodden

Knallrødt storting hvis journalister fikk bestemme
http://www.vl.no/samfunn/knallrodt-storting-hvis-journalister-fikk-bestemme/

Undersøkelse av nyere dato (Respons Analyse AS)
http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/politikk/seks-av-ti-journalister-stemmer-roedgroent-3777751.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar