lørdag 23. juli 2011

Tragedien på Utøya og i Oslo

En forferdelig tragedie har skjedd, og mange spekulerer i massemorderens motiv. Etter mitt skjønn kan det ikke være tvil om at han var politisk motivert, ettersom begge angrepene rammet Arbeiderpartiet som politisk parti. Handlingene var i så fall ikke bare grufulle frarøvelser av unge menneskeliv, men også et angrep på det norske demokratiet.

Noen har allerede argumentert for å tone ned på retorikken og debatten. Selv er jeg sterkt i mot hatefull retorikk, og har aldri oppfordret til hat mot noen. Men sinne og hat er to forskjellige ting. Den dagen man ikke kan være sint på sine politiske meningsmotstandere, har demokratiet opphørt å eksistere.

Jeg synes også det er smakløst at enkelte benytter anledningen til å brennmerke nettstedet document.no. Sharia er fortsatt barbarisk, og Europa har fortsatt en smertegrense i forhold til antall sharia-vennlige muslimer. Det har europeere en plikt til å fortsette med å si ifra om, av hensyn til kommende generasjoner. Så får det bare være at noen prøver å assosiere deg med en
massemorder.

1 kommentar:

  1. Det er helt klart at AUF ikke skal la seg tie i denne tiden.
    Ingen andre heller. NRK sier i dag at om fengslingsmøtet ikke blir lukket at journalistene vil være parate til å filtrere rapportene.
    Hva er dette? Tror de ikke at landets innbyggere kan tenke og vurdere selv?

    Det er trist om denne aksjonen legitimerer sensur og og forståelse for at pressen vet mer enn oss andre og at det er greit.

    Det er derfor vi trenger document.no

    SvarSlett